Perjantai 13.12.

Kuvaaja: 
Sami Osenius

Perjantaina opitaan koiran kanssa uutta koirakoulujen tunneilla ja esitellään nuorille koira-alan opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksia.

Perjantaina 13.12. tapahtuma-alue muuntuu koirakouluksi, kun Koirakoulu Kompassi, Koirakoulu Kontakti & Rain Dogs, Lily´s Koirakoulu ja SuoRat täyttävät alueen erilaisilla tunneilla. Tarjolla on mm. koiratanssia, Doboa, koirakeilausta, näyttelykoulutusta, rally-tokoa sekä arjen kontaktia ja aktivointia. Paikkoja tunneille on hyvin rajoitetusti, katso paikkamäärät tuntien esittelyteksteistä kohdasta koirakoulutunnit.

Molemmissa kehissä on äänentoisto, joten tunteja voi seurata helposti katsomosta ja kehän laidalta. Jo seuraamalla tunteja saat paljon vinkkejä ja virikkeitä omaan harrastamiseen.

Perjantaina on myös erityisesti nuorille suunnattua ohjelmaa. Messukeskuksessa esitellään silloin koira-alan tarjoamia ammatillisia ja harrastustoimintaa tukevia koulutusmahdollisuuksia. Haluamme tarjota nuorille katsauksen siitä, mihin koira-alalla voi työllistyä ja millä tavalla ammatteihin kouluttaudutaan.

Luentosalissa järjestetään paneelikeskustelu, jossa useat koira-alan ammattilaiset kertovat työstään ja siitä, miten ovat työhönsä päätyneet. Esittelyjen jälkeen yleisön on mahdollista keskustella avoimesti panelistien kanssa. Lisäksi tapahtumassa on tarjolla koira-aiheisia luentoja, jotka ovat hyödyllisiä eläinalan opiskelijoille.

Perjantaina voit myös seurata Helsinki Winner 2013 -koiranäyttelyä ja tutustua satoihin koirarotuihin. Muista myös nuorten koiranesittäjien eli junior handlerien SM-osakilpailu.