Ohjelmaa lapsille ja nuorille

Kuvaaja: 
Sami Osenius

Koira2013-tapahtuma tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa myös lapsille ja nuorille. Tule kannustamaan kavereita viikonlopun jännittävissä kilpailuissa tai osallistu itse lempilelusi kanssa suosittuunn lelukoira-kilpailuun.

KENNELLIITON NUORISOPÄIVÄ
Perjantaina 13.12. - Tutustu ohjelmaan nuorisopäivän omalla sivulla

Mihin koira-alalla voi työllistyä ja miten kouluttautua näihin ammatteihin?
Koira2013 tapahtuman perjantaipäivä on nuorille suunnattu päivä, jolloin esitellään koira-alan tarjoamia koulutusmahdollisuuksia. Paikalla toimintaansa esittelemässä on joukko oppilaitoksia.

LELUKOIRAKILPAILU
Lauantaina ja sunnuntaina tapahtuma-alueella on erillinen lelukoirakehä, jossa järjestetään suosittu lelukoirakilpailu. Kilpailussa alle 10v lapset kilpailevat omien lelujensa kanssa. Ilmoittautuminen tapahtuu kehässä ja osallistuminen on maksutonta.
Lelukoirakilpailun ilmoittautuminen alkaa klo 11.00 ja kilpailu klo 12.00.
Lauantaina kilpailun tuomaroi Marko Keränen, sunnuntaina Niina Backman.

KASVOMAALAUSTA
Sipoon teatteri tekee kasvomaalausta lapsille klo 10-14.
Maalaukset 2€/kuva, maksu käteisellä paikanpäällä. Maalaus alkaa lelukoirakehässä klo 10 ja kilpailun alettua jatkuu kehän vieressä klo 14 saakka.

PELEJÄ JA LEIKKEJÄ
Suomen Kennelliiton nuorisotoimikunta järjestää sunnuntaina nuorisokehässä pelejä ja leikkejä lapsille ja nuorille klo 12.00-13.00

AGLITYPUTKIKILPAILU
Suomen Kennelliitto järjestää epävirallisen agilityputkikilpailun 10–17 –vuotiaille lapsille ja nuorille. Tuomarina toimii Koiramestari -ohjelmassakin tuomaroinut Janne Karstunen. Ilmoittautuminen tapahtuu internetin kautta, ilmoittautuminen avataan näille sivuille maanantaina 11.11.2013
Kilpailu käydään nuorisokehässä sunnuntaina klo 10.30 alkaen

Ilmoittaudu tästä

LAPSI&KOIRA –KILPAILU
Suomen Kennelliitto järjestää Lapsi ja koira – kilpailun 6 - 9 –vuotiaille lapsille. Kilpailun tuomarina toimii Katja Ståhl. Ilmoittautuminen tapahtuu internetin kautta, ilmoittautuminen avataan näille sivuille maanantaina 11.11.2013.
Kilpailu käydään nuorisokehässä sunnuntaina klo 13.00 alkaen

Ilmoittaudu tästä

NUORISOSTÄNDI
Suomen Kennelliiton nuorisoständiltä saa tietoa Suomen Kennelliiton nuorisotoiminnasta nuorten koiraharrastusmahdollisuuksista koko tapahtuman ajan. Ständillä järjestetään myös erilaisia kilpailuja. Nuorisoständi sijaitsee aivan nuorisokehän vieressä


JUNIOR HANDLER –KILPAILUT

Junior handler on nuorten koiranesittämiskilpailu. Lajin tarkoituksena on lisätä nuorten koiraharrastusta sekä edistää ja parantaa koirien ja nuorten yhteistyötä. Arvostelukriteereinä ovat rodunomainen koiranesittäminen sekä yhteistyö koiran kanssa. Junior handler -kilpailussa kilpaillaan kahdessa ikäryhmässä, 10-13-vuotiaat ja 14-17-vuotiaat. Kilpailijan ikäryhmä määräytyy hänen syntymävuotensa mukaan. Kilpailussa tulee esittää valitsemaansa koiraa mahdollisimman rotutyypillisellä tavalla ja tuoda esille sen parhaat puolet hyvässä yhteistyössä koiran kanssa. Arvostelussa käytetään samoja liikkeitä, joita tuomarit käyttävät rotukehässä koiria arvostellessaan.

Best of the Best –kilpailu
Helsingin seudun kennelpiirin järjestämä kutsukilpailu piirinmestareille. Kilpailun tuomaroi Pedro Delerue, Portugali
Kilpailu käydään tapahtumakehässä perjantaina klo 9.00.

Suomenmestaruus –osakilpailu
Vuoden viimeinen SM-osakilpailu, joka on avoin kaikille 10-17 vuotiaille nuorille. Voittaja pääsee sunnuntaina järjestettävään junior handlerien SM-finaaliin.
Kilpailun tuomarina toimii Sjoerd Jobse Ruotsista.
Kilpailu käydään 1 hallissa perjantaina alkaen n. klo 9.00, kilpailun finaali alkaa klo 15.30.

Pohjoismaiden mestaruuskilpailu
Junior handlereiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailu on kutsukilpailu. Mestaruudet ratkotaan niin yksilö- kuin joukkuekilpailussa. Tuomarina Yiannis Vlachos Kreikasta.
Kilpailu käydään nuorisokehässä lauantaina klo 10.00 alkean. Kilpailun finaali 1 hallissa klo 15.00.

Suomenmestaruus finaali
Tähän junior handlerien Suomenmestaruus finaaliin kutsutaan kaikki vuoden 2013 SM-osakilpailuiden voittajat. Kilpailun tuomaroi Adell Brancevich Latviasta
Kilpailu käydään kokonaisuudessaan 1 hallissa sunnuntaina klo 14.45 alkaen.

Tapahtumassa järjestettävistä junior handler-kilpailuista löydät lisää täältä.